Välkommen till Älvsjö Trafikskola!

Välkommen

På Älvsjö Trafikskola kan vi erbjuda dig en säker och effektiv körkortsutbildning med trevliga och mycket erfarna lärare.
Skolan ligger centralt i Älvsjö, intill gamla Älvsjörondellen (ingång mot infartsparkeringen) med närhet till både pendeltåg och bussar.
Vi har även handledarutbildning, riskutbildning (riskettan), samt individuellt anpassade intensivpaket för dig som
önskar en snabbare väg till körkortet.


Introduktionsutbildning / Handledarkurs


Alla som ska övningsköra privat måste gå den obligatoriska introduktionsutbildningen, handledare och elev behöver inte gå vid samma kurstillfälle.
Syftet med kursen, är att du som handledare ska få råd och tips om hur du på ett lugnt och effektivt sätt kan lära din elev att köra bil. Vi ger dig råd om hur du kan lägga upp en plan för er körkortsutbildning, vad som är bra övningsområden att börja med och hur du kan utöka svårighetsgraden och vilka krav transportstyrelsen har på din elev. Du som handledare får möjlighet att ställa frågor om trafikregler och om oklara trafiksituationer. Vår förhoppning är att ni tillsammans ska få en säkrare övningskörning ute på våra vägar. Ett samarbete mellan trafikläraren och handledaren kan gynna elevens inlärningsförmåga och utveckling samt att vi strävar efter samma mål.

Något som är viktigt att tänka på, är att DU som handledare räknas som förare vid övningskörningen. Utbildningen är giltig i fem år från den dagen utbildningen genomfördes.
Vi erbjuder denna utbildning minst en gång i månaden och den är på ca 3,5 timme och under pausen bjuder vi på kaffe med kaka eller frukt, för att hålla sockernivån uppe.

Kursen kostar 430kr/person.
Vi tar emot 25st kursdeltagare/tillfälle så anmälan krävs, Det gör du enkelt genom att mejla oss datum du/ni vill gå samt personnummer och mobilnummer.
Riskutbildningen del 1 / Riskettan

Denna kurs är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen som du kan genomföra hos oss på Älvsjö Trafikskola.
Här tar vi upp riskfyllda beteenden i allmänhet och speciellt trötthet, alkohol och andra droger. Du får tillfälle att reflektera över dina egna tankar kring risker.
Det är en teoretisk utbildning som bygger till stor del på er deltagares aktivitet och delaktighet. Det är en fördel om du har varit ute på vägarna själv och kört
lite innan du går kursen, men det går att gå den relativt tidigt under din körutbildning.

Utbildningen är giltig i hela 5 år.
Kursen är på ca 3,5 timme och kostar 595kr.
Kaffe/te, kaka och frukt finns under pausen.
Du måste kunna visa upp ett godtagbart och giltigt legitimation för att vi ska kunna rapportera dig som godkänd till Transportstyrelsen efter kursen.

Du är självklart välkommen till vår riskutbildning även om du inte är inskriven i trafikskolan.

Vi tar emot 12st elever/kurstillfälle så anmälan krävs, det gör du enklast genom att mejla oss datum du vill gå, ditt personnummer samt mobilnummer.
Har du frågor så är DU alltid välkommen att kontakta oss via mejl eller att slå oss en signal!


Herr Stens Väg 2
125 30 Älvsjö
08-31 80 09
info@alvsjotrafikskola.se


Kontoret bemannat:
Mån &  Ons:     09.00-18.00
Tis & Tor09.00-17.00
Fre09.00-13.00

Kör tider mellan:

Måndag-Torsdag 8:00-18:00

Fredag 8:00-15:00